top of page

AREND ARCHITECTEN

Arend architecten is in 2013 opgericht door zaakvoerder Jo Vanhees.

Het kantoor is met name gespecialiseerd in het ontwerp van particuliere gezinswoningen, en alles wat hierbij komt kijken, zoals o.a. renovatie, interieurontwerp, werfopvolging en bouwcoördinatie

Na een studie burgerlijk ingenieur-architect aan de KULeuven, en een daaropvolgende stage startte ik in 2006,  samen met studiegenoot Joris Vermeiren, een eigen architectenkantoor EILAND 7 architecten, bij aanvang gehuisvest in Heverlee. Bij de opstart van EILAND 7 architecten was het de bedoeling om een mix te kunnen aanbieden van particuliere woningbouw en openbare projecten. Na enkele jaren van mooie groei, zowel in opdrachtenportefeuille als de uitbouw van een team medewerkers, besef ik dat zijn hart eigenlijk ligt in de persoonlijke aanpak en de hands-on werkwijze van de particuliere woningbouw, eerder dan de meer afstandelijke en stroevere methodiek die gepaard gaat met de openbare projecten. 

Vanaf 2013 stap ik als zaakvoerder uit EILAND 7 architecten, maar blijf de komende jaren particuliere woningbouwprojecten uitvoeren als medewerker voor dit kantoor. 

Daarnaast slorpt het gezinsleven met de geboorte van 2 kinderen en 2 zware totaalrenovaties (en bijhorende verhuizingen) in die jaren het leeuwendeel van mijn energie op. 

Vanaf de zomer van 2017 is mijn renovatiewoede wat bekoeld, zijn de kinderen al wat zelfstandiger, en komt er dus tijd vrij voor bijkomende projecten. Naast de hervonden liefde voor de sport, wordt er voorzichtig gestart met enkele eigen renovatie-opdrachten, ingaand op de frequente vraag hiernaar van familie, vrienden en vroegere opdrachtgevers. Hiernaast blijf ik tot op heden actief met de woningbouwprojecten voor EILAND 7.

De corona-crisis van 2020, en de maanden thuiswerk die hiermee gepaard gaan, hebben mij doen beseffen dat het tijd is voor een volgende stap in dit verhaal,  en vandaar de lancering van deze website.

Op de website kan u een mix van mijn eigen projecten en opdrachten in onderaanneming van EILAND7 architecten terugvinden.

Veel kijk- en leesplezier.

 

Groeten,

Jo Vanhees

bottom of page